bestemmingen

Waddengebied

Texel

Texel is het grootste Nederlandse Waddeneiland en ligt voor de kust van Den Helder. Vanwege de grootte trekt Texel relatief veel bezoekers die er één of meerdere dagen overnachten. Naast wandelen en fietsen staat Texel ook bekend om het rapen van Oesters en natuurlijk het Texelse biertje.

Vlieland

Vlieland is vanuit het westen geteld het tweede en kleinste (bewoonde) Waddeneiland van Nederland. Als onderdeel van de provincie Friesland vertrekken de veerboten vanuit de Friese stad Harlingen. Alhoewel Vlieland het hele jaar door geschikt is om te bezoeken, is vooral de maand september het overwegen waard.

Terschelling

Om op het één na grootste Nederlandse Waddeneiland te komen neem je de veerboot vanuit de Friese stad Harlingen. Na aankomst op West-Terschelling merk je gelijk dat dit eiland vrijwel volledig gericht is op toeristen, diverse fietsverhuur bedrijven zijn direct aan de kade gevestigd evenals de plaatselijke VVV.

Ameland

De veerboot naar Ameland vertrekt vanuit het Friese Holwerd. Na aankomst in het dorpje Nes valt direct de kleinschaligheid op. Alhoewel het toerisme hier vanzelfsprekend ook de belangrijkste bron van inkomsten is, verwelkomt het eiland in vergelijking met Terschelling of Texel een stuk minder toeristen.

Schiermonnikoog

Om het autovrije Schiermonnikoog te bezoeken neem je de veerboot vanaf het Groningse Lauwersoog. Schiermonnikoog wordt gesprezen om de rust die je hier vindt. Met nog geen 1.000 inwoners is Schiermonnikoog niet alleen de kleinste gemeente van Nederland qua inwonertal, maar ook de dunbevolktste.

Zeeland

Breskens

Breskens is misschien niet de eerste bestemming waar je aan denkt wanneer je met de veerboot op reis gaat, maar toch is er een zeevarende veerbootroute tussen Breskens en Vlissingen. Op de volgende pagina ontdek je wat er in Breskens allemaal is te beleven.

Vlissingen

Vlissingen is na Middelburg de grootste stad van Zeeland. Je bereikt Vlissingen door vanaf Breskens een zeevarende veerbootroute naar de overkant van de Westerschelde te nemen. Kijk tijdens het varen vooral goed om je heen, want doordat de aanvaarroute voor de haven van Antwerpen ook via de Westerschelde loopt spot je hier de grootste schepen!

Duitsland

Borkum

Borkum is het meest westelijk gelegen Waddeneiland van Duitsland en ligt voor de Groningse kust. Met de veerboot vanuit Nederland vertrek je vanuit de Eemshaven. Zowel uit Nederland als uit Duitsland trekt Borkum veel dagjesmensen.

verenigd koninkrijk

Harwich

Het Britse Harwich is betrekkelijk klein, met ongeveer 17.000 inwoners is het een echte havenstad en minder interessant voor toeristen. Voor de meeste bezoekers is Harwich dan ook niet meer dan een tussenstop naar hun eindbestemming: het prachtige Londen!

Hull

Hull heeft zichzelf sinds het begin van deze eeuw opnieuw uitgevonden: van een oude industriestad naar de culturele hoofdstad van Groot-Brittannië. Dit is de stad where old meets new. Laat je verassen door de veelzijdigheid van middeleeuwse straatjes tot moderne architectuur.  

Newcastle

Zoals de naam doet vermoeden is Newcastle gebouwd rondom een kasteel. De geschiedenis van dit kasteel gaat tot bijna 1.000 jaar terug in de tijd, maar het is nog steeds dit kasteel dat van Newcastle een bijzondere bestemming maakt…

York

Wanneer je het hebt over een klassieke Engelse stad zou je eigenlijk direct aan York moeten denken: met elementen van de romeinen, vikingen en vooral de middeleeuwen ademt deze stad geschiedenis. Niet voor niets is deze stad populair bij toeristen en de ideale uitvalsbasis om het noorden van Engeland te ontdekken.