Maatschappijen

Alle maatschappijen op een rij

Op deze pagina vind je een overzicht van alle maatschappijen uit het aanbod.

AG Ems

Inmiddels verzorgt rederij Aktien-Gesellschaft “EMS” ruim 100 jaar de veerdienst vanaf Emden naar Borkum. Later kwam daar de verbinding vanuit Eemshaven bij. Met een vloot van autoveerboten brengt de rederij passagiers, auto’s, vrachtwagens en goederen naar het eiland.

DFDS Seaways

DFDS Seaways is een grote Deense rederij met veerdiensten door heel Noord-Europa. Vanuit Nederland onderhoudt de rederij een verbinding tussen IJmuiden en Newcastle. Dagelijks varen twee cruiseferry’s van en naar deze stad.

P&O Ferries

P&O Ferries is een van oorsprong Britse rederij, opgericht in 1987, met een groot aantal veerboten van en naar het Verenigd Koninkrijk. Vanuit Nederland kun je dagelijks naar Hull reizen. Op de route uit Rotterdam varen twee schepen.

Rederij Doeksen

Rederij Doeksen is de rederij die de dagelijkse veerdiensten uitvoert tussen Harlingen, Vlieland en Terschelling. Het bedrijf beschikt over zeven veerboten, waarvan twee snelle catamarans en een schip uitsluitend bestemd voor vrachtvervoer.

Stena Line

Stena Line is een grote Zweedse ferryoperator, met een groot aantal routes in Noord-Europa. De maatschappij verbind Hoek van Holland en Harwich met twee overtochten per dag. Op de route worden twee ropaxferries ingezet.

TESO

Sinds 1907 voert TESO de veerdienst tussen Den Helder en Texel uit, vandaag de dag met een vloot van 2 schepen. De Texelse veerdienst is opgericht door de eilandbewoners. De vloot bestaat uit twee schepen waarmee op drukke dagen elk half uur een veerdienst wordt verzorgd tussen het eiland en het vaste land.

Wagenborg

Wagenborg Passagiersdiensten is de rederij die de veerbootverbindingen verzorgt tussen Ameland, Schiermonnikoog en het vasteland. Er zijn autoveerboten actief op de routes, evenals sneldiensten.

Westerschelde Ferry

Westerschelde Ferry is een onderneming die de verbinding tussen Vlissingen en Breskens onderhoudt. Tot de komst van de Westerscheldetunnel waren autoveren actief op de route. Tegenwoordig varen twee SWATH-vaartuigen voor voetgangers op de Zeeuwse route.

Overige rederijen

De Robbenboot

De Robbenboot is een rederij die in het zomerseizoen geregeld overtochten aanbiedt op de routes Ameland – Terschelling en Ameland – Schiermonnikoog. Verder worden er onder andere rondvaarten georganiseerd op de Waddenzee, met het schip Ameland.

De Vriendschap

Rederij De Vriendschap onderhoudt een seizoensgebonden veerdienst tussen Texel en Vlieland. Daarnaast voert de rederij met het schip De Vriendschap regelmatig rondvaarten en tochten uit om onder andere zeehonden te spotten.

Rondvaartbedrijf Zeehond

Rondvaartbedrijf Zeehond vaart naast de regelmatige dagtochten en rondvaarten in het zomerseizoen ook enkele keren per jaar als ‘veerdienst’ op de route Ameland – Terschelling.