P&O Ferries

P&O Ferries is een van oorsprong Britse rederij, opgericht in 1987, met een groot aantal veerboten van en naar het Verenigd Koninkrijk. Vanuit Nederland kun je dagelijks naar Hull reizen. Op de route Rotterdam – Hull varen twee schepen.

Contact en adres

Terminals (voor route van/naar Nederland)

Rotterdam: Luxemburgweg 2, 3198 LG, Europoort Rotterdam
Hull: King George Dock, Hedon Road, Hull, HU9 5PS, Verenigd Koninkrijk

Contactgegevens

010 714 5464 (NL)
klantenservice@poferries.com

historie

P&O Ferries is in 2002 ontstaan door een fusie van verschillende P&O rederijen. Sindsdien exploiteert deze Britse rederij veerdiensten op de Ierse Zee, het Kanaal en de Noordzee. Alhoewel P&O Ferries op papier dus een relatief jong bedrijf is, gaat de oorsprong van het bedrijf terug tot het jaar 1837. In dat jaar werd door de oprichters een veerdienst tussen het Iberisch schiereiland en de Londense post gerealiseerd: een revolutie op het gebied van handel en communicatie over zee voor die tijd.  

Langzaam groeide het bedrijf uit tot een grotere rederij en heeft zich in de jaren 20 van de vorige eeuw zelfs een tijdje de grootste rederij ter wereld mogen noemen. Met de komst van de Tweede wereldoorlog veranderde echter alles: alle passagiersschepen waren gevorderd of verwoest en na afloop van de oorlog werd er geïnvesteerd in een geheel nieuwe vloot. De focus werd gelegd op grotere, snellere en minder schepen.  

Tegen het advies van critici in werden er ook steeds meer korte trajecten geïntroduceerd, waaronder ook in 1965 de route tussen Rotterdam en Hull door North Sea Ferries. De critici hadden ongelijk en de passagiersaantallen op deze en andere routes namen jaar na jaar toe. In 1974 was de vraag zelfs dermate toegenomen dat de twee grootste veerboten ter wereld (van dat moment) werden geïntroduceerd op deze route. Tot de fusie in 2002 was deze route dus in handen van North Sea Ferries. P&O en Royal Nedlloyd Group waren op het moment van fuseren beide 50% aandeelhouder in North Sea Ferries. Vandaag de dag valt deze route dus volledig onder P&O Ferries.  

Ben je op zoek naar een andere veerbootmaatschappij?