De vriendschap

Rederij De Vriendschap onderhoudt een seizoensgebonden veerdienst tussen Texel en Vlieland. Daarnaast voert de rederij met het schip De Vriendschap regelmatig rondvaarten en tochten uit om onder andere zeehonden te spotten.

Afbeelding header ©Avis28

Contact en adres

Vertrekplaatsen

Texel: Aanlegsteiger veerdienst Texel-Vlieland, Waddenzee, 1795 LH De Cocksdorp
Vlieland: Steiger Waddenveer, Vliehors | Waddenhaven Vlieland, Havenweg, 8899 BC Oost-Vlieland

Contactgegevens

+31 6 13524734
info@waddenveer.nl

historie

De verbinding tussen Texel en Vlieland gaat tot enkele eeuwen terug in de tijd: het was tot het jaar 1927 dat er middels de postvlet de post voor Vlieland via Texel werd aangevoerd. In dat jaar veranderde de aanvoerroute via Harlingen en verdween ook de verbinding tussen deze twee eilanden.  

Twintig jaar lang, van 1927 tot 1947, was er geen directe verbinding tussen deze twee eilanden. In 1947 werd er echter door TESO een oud vissersboortje gekocht en opgeknapt en kwam de veerbootverbinding tussen Texel en Vlieland tot stand. Helaas slechts voor een korte tijd, want in 1963 werd deze verbinding vanwege de verzanding weer gestaakt.  

In 1983 belsloten twee ondernemers ‘de Vriendschap’ te kopen en de veerdienst een nieuw leven in te blazen. Mede door de toenemende vraag door toeristen en de gestegen bekendheid lukt het deze ondernemers tot de dag van vandaag om met ‘de Vriendschap’ deze verbinding te exploiteren.

Ben je op zoek naar een andere veerbootmaatschappij?