Wagenborg

Wagenborg Passagiersdiensten is de rederij die de veerbootverbindingen verzorgt tussen Ameland, Schiermonnikoog en het vasteland. Er zijn autoveerboten actief op de routes, evenals sneldiensten.

Contact en adres

Terminals

Ameland: Veerweg, Nes
Holwerd: Grândyk 2b, 9151 AE, Holwerd
Lauwersoog: Zeedijk 11, 9976 VM, Lauwersoog
Schiermonnikoog: Veerweg, 9166 NB, Schiermonnikoog

Contactgegevens

0900 9238 (NL)
info@wpd.nl

routes

veerboten

Esonborg

Fostaborg

Monnik

Oerd

Rottum

Sier

historie

De geschiedenis van Wagenborg Passagiersdiensten (inmiddels onderdeel van Royal Wagenborg) gaat terug tot het jaar 1898. In de jaren tussen 1898 en 1914 werden er meerdere passagiersdiensten geopend. Eerst alleen tussen Delfzijl en Emden, maar enkele jaren later ook tussen Delfzijl en Borkum. Met het uitbreken van de eerste wereldoorlog werd de scheepvaart naar zowel de Duitse eilanden als ook het vaste land beëindigd. Wagenborg werd daardoor benaderd met de vraag of het mogelijk was om de veerdienst naar het Nederlandse Waddeneiland Schiermonnikoog te gaan onderhouden. Een aantal jaren later, namelijk in 1924, werd ook Ameland toegevoegd als bestemming. Een route van en naar deze twee Nederlandse Waddeneilanden werd hiermee een feit.  

In de decennia hierna is Wagenborg gegroeid van een passagiersdienst naar een scheepvaart- en transportonderneming in de breedste zin van het woord. Het bedrijf bestaat inmiddels uit meerdere divisies met elk een eigen specialisme. Naast de passagiersdiensten richt het bedrijf zich ook op o.a. goederenvervoer, offshore oplossingen, kraanverhuur en speciaal transport. Er werken in totaal bijna 3.000 mensen in zowel binnen- als buitenland. Het hoofdkantoor staat echter nog steeds in Delfzijl, de plek waar het ook allemaal begonnen is.  

Ben je op zoek naar een andere veerbootmaatschappij?