AG EMS

Inmiddels verzorgt rederij AG EMS (Aktien-Gesellschaft “EMS”) ruim 100 jaar de veerdienst vanaf Emden naar Borkum. Later kwam daar de verbinding vanuit Eemshaven bij. Met een vloot van autoveerboten brengt de rederij passagiers, auto’s, vrachtwagens en goederen naar het eiland. Op deze pagina wordt alleen de route vanuit Eemshaven – en de veerboten die op deze route varen – weergegeven.

Contact en adres

Terminals (voor route van/naar Nederland)

Eemshaven: Borkumkade 1, 9979 XX, Eemshaven
Borkum: Juister Strate, 26757 Borkum, Duitsland

Contactgegevens

0031 596 516026 (NL)
info@borkumlijn.nl

historie

AG Ems verzorgt de veerdienst tussen Borkum en Eemshaven en tussen Borkum en Emden.  Deze veerdiensten zijn onder de naam Borkumlijn ondergebracht onder het grotere AG Ems. AG Ems is een Duits bedrijf en is opgericht in het jaar 1843. De geschiedenis van de Nederlandse Borkumlijn gaat terug tot het jaar 1976, het jaar waarin de eerste klanten werden verwelkomd.  

In de jaren na de opening is er door de Borkumlijn geprobeerd een lijndienst op te zetten naar het Deense Esbjerg en het Zweedse Göteborg. Mede door het inzakken van de economie zijn deze lijnen nooit een groot succes geworden en is er besloten om zich meer toe te leggen op de veerdienst naar het eiland Borkum. Dit liep goed, waarna er in het jaar 1983 werd begonnen met het realiseren van een nieuwe terminal in de Eemshaven. Twee jaar later is deze terminal door niemand minder dan Bondspresident Richard van Weizsäcker en SKH Prins Claus der Nederlanden geopend. De opening van deze terminal was het begin van de enorme stijging in de bezoekersaantallen. Eerst alleen in de zomermaanden, maar later ook in de wintermaanden. Ook het wegvallen van de grenzen binnen Europa, de invoering van de Euro en de goede wegverbinding naar de Eemshaven hebben in de decennia na de opening van de nieuwe terminal ervoor gezorgd dat de bezoekersaantallen meermaals verdubbelde. Vanwege de groei is er in 2008 daarom besloten om nog een nieuwe terminal te bouwen. Deze laatste terminal is vandaag de dag nog steeds in gebruik.

Ben je op zoek naar een andere veerbootmaatschappij?