Rederij Doeksen

Rederij Doeksen is de rederij die de dagelijkse veerdiensten uitvoert tussen Harlingen, Vlieland en Terschelling. Het bedrijf beschikt over zeven veerboten, waarvan twee snelle catamarans en een schip uitsluitend bestemd voor vrachtvervoer.

Contact en adres

Terminals

Harlingen: Waddenpromenade 5, 8861 NT, Harlingen
Terschelling: Haventerrein West-Terschelling, 8881 BC, West-Terschelling
Vlieland: Havenweg 8, 8899 BB, Vlieland

Contactgegevens

088 – 9000 888 (NL)
06 133 264 06 (Whatsapp)
info@rederij-doeksen.nl

routes

veerboten

Willem de Vlamingh

Willem Barentsz

Friesland

Vlieland

Tiger

Koegelwieck

Noord Nederland

historie

Rederij Doeksen is in 1908 ontstaan als bergings- en sleepbedrijf. Door een overname in 1923 werden de activiteiten uitgebreid en begon de rederij ook met het vervoeren van passagiers tussen Harlingen, Terschelling en Vlieland. In de jaren vanaf 1923 hebben de veerdiensten voor passagiers zich ontwikkeld tot de belangrijkste tak binnen het bedrijf.  

Rederij Doeksen nam in het jaar 1973 een opmerkelijk stap met de aanschaf van een Catamaran. Met de Catamaran werd de route tussen de eilanden en het vaste land meer dan gehalveerd en dit wordt gezien als een groot succes. In de decennia hier opvolgend is er door Rederij Doeksen daarom gekozen voor de aanschaf van meerdere nieuwe veerboten van het model Catamaran, waarvan de Koegelwieck en Tiger vandaag de dag nog steeds in gebruik zijn.

In het begin van de 21ste eeuw kon Rederij Doeksen zich opmaken voor een mooi titel: met haar 100-jarig bestaan ontving het bedrijf het predicaat Koninklijk en mag zich sinds 2008 Koninklijke Doeksen B.V. noemen. Daarnaast breidde het werkgebied van de rederij zich uit naar het Zuiden van Nederland waar het samen met Arriva de waterbus tussen Rotterdam en de Drechtsteden exploiteert. Ook werd er een meerderheidsbelang in Royal Huisman genomen en werkt de rederij hard om continue de veiligheid, gastvrijheid en duurzaamheid van en op de veerboten te optimaliseren.  

Ben je op zoek naar een andere veerbootmaatschappij?