Ameland – Schiermonnikoog

Een dagje eilandhoppen? Dat kan! Tussen Ameland en Schiermonnikoog vaart rederij De Robbenboot met een seizoensgebonden veerboot. De vaartijd bedraagt 3 uur. Hieronder vind je alles wat je moet weten voor je reis naar Ameland of Schiermonnikoog:

De Robbenboot

0-1 afvaart/week (zomerseizoen) – 3 uur. De volgende soort dienst wordt aangeboden voor:

fietsen –voetgangers

Waar vertrekt de veerboot?

De Robbenboot

Op Ameland vertrekt de veerboot vertrekt vanaf de veerdam bij het dorp Nes. Het schip ligt aan het uiteinde van de pier, net voorbij de terminal van Wagenborg. Je kunt het volgende adres invoeren in je routeplanner: Veerweg 1, 9163 CV Nes. Aan het begin van de pier is het mogelijk je auto te parkeren.

Op Schiermonnikoog komt het schip aan in de Waddenhaven. Dit is ook de vertrekplaats voor de terugreis naar Ameland.

Zoom in op de kaart hierboven voor de exacte vertrek- en aankomstlocaties.

Dienstregeling

De route wordt alleen enkele keren in het zomerseizoen bediend, aangezien het schip ook voor rondvaartochten wordt gebruikt.

Hoe laat moet ik aanwezig zijn?

Het is aan te raden om minimaal een half uur voor vertrek aanwezig te zijn.

Tarieven

Hier vind je de tarieven voor De Robbenboot.

Ticket boeken

Er zijn verschillende mogelijkheden om een ticket te boeken voor de overtocht. Bij rederij De Robbenboot boek je een ticket voor een specifieke afvaart of retour. Dit betekent dat je moet reserveren voor de overtocht met een datum en tijd.

Zie hieronder de mogelijkheden om een kaartje te kopen.

Online

Het kopen van een kaartje kan het snelst online. Ga naar de website van De Robbenboot om een kaartje te kopen en een plek te reserveren.

Kaartverkoop op Ameland

Op Ameland heb je de mogelijkheid om een kaartje te kopen bij de VVV in het dorp Nes. Het adres is: Bureweg 2, 9163 KE Nes (Tel. 0519-546546). Je kunt ook naar de vestiging in Hollum: O.P. Lapstraat 6, 9161 BV Hollum. Beide locaties zijn met uitzondering van zondag dagelijks geopend.

Telefonisch

Telefonisch reserveren kan bij De Robbenboot via het nummer: 0519-720550 of 06-20034241.

Bagage en huisdieren

Het meenemen van een E-bike, tandem, rolstoel of scootmobiel is mogelijk, maar het is om teleurstelling te voorkomen aangeraden om vooraf contact op te nemen met de rederij. Dit geldt ook voor het meenemen van je hond, die kosteloos mee mag. Fietsen/eigen E-bikes/fietskarren kunnen worden meegenomen tegen betaling.

Verblijf aan boord

Het schip heeft een topdek dat een uitzicht biedt over zee en eiland. Er is ook een zonnedek met loungesets, waar altijd wel een plekje uit de wind te vinden is. Verder zijn er nog een bar en cafetaria. In de twee salons zit je aan tafels met daarin een kaart van het Waddengebied, zodat je de reis precies kan volgen. En voor kinderen is er een speelhoek aan boord.

Kijk voor specifieke informatie over de veerboten van deze route hieronder.

Vaartijd

De vaartijd tussen Ameland en Schiermonnikoog bedraagt 3 uur.

Veerboten op de route

De veerdienst wordt onderhouden door de Ameland.

Ameland

Aankomst

Schiermonnikoog

Bij aankomst op Schiermonnikoog kun je je reis vervolgen met de bus. Er is vlakbij de haven ook een fietsverhuur te vinden. Een populaire optie die met name door dagjesmensen wordt genomen.

Ameland

De boot komt aan bij het dorp Nes. Bij aankomst staan bussen klaar die je naar een van de dorpen brengt. Vlakbij de terminal is ook een fietsverhuur te vinden.

Terugreis

Aangezien er op de route geen frequente dienstregeling wordt onderhouden zal je in de meeste gevallen een retourtocht op dezelfde dag nemen. De meeste reizigers kiezen deze optie of hebben een enkele reis geboekt en reizen niet terug. Natuurlijk blijft de mogelijkheid bestaan om enkele dagen of weken later een volgende enkele reis te nemen, terug naar Ameland of Schiermonnikoog.

Andere routes

Op de routekaart vind je andere veerbootverbindingen in en vanuit Nederland.