Hoek van Holland – Harwich

Vanuit Hoek van Holland vertrekt de veerboot naar Harwich, in Engeland. Stena Line verzorgt deze veerdienst. In iets minder dan 7 uur vaar je naar de overkant. Hieronder vind je alles wat je moet weten voor je reis naar Harwich:

2 afvaarten/dag – 6 uur 30 min. De volgende soort dienst wordt aangeboden voor:

motorvoertuigen –voetpassagiers

Waar vertrekt de veerboot?

De veerboot naar Harwich vertrekt vanuit de veerhaven van Hoek van Holland. Hier vind je de terminal van Stena Line. Deze is goed te bereiken met de auto en het openbaar vervoer.

Bereikbaarheid terminal

Auto

Om de terminal met de auto te bereiken kun je het volgende adres invoeren in je routeplanner: stationsweg, 3151 HS Hoek van Holland.

Parkeren

Lang parkeren en kort parkeren is mogelijk naast het terminalgebouw. Betaling voor je parkeerplaats kan worden gedaan bij de betaalstations met een creditcard. Houd er rekening mee dat parkeerplaatsen voor lang en kort parkeren onbeheerd zijn. De kosten variëren van €1,00 tot €15,00 afhankelijk van de duur.

Openbaar vervoer

De veerhaven is goed te bereiken met openbaar vervoer. Metrotreinen zijn beschikbaar vanaf de haven van Hoek van Holland naar o.a. Schiedam en Rotterdam. Het metrostation is te vinden aan de voorzijde van de ferry terminal.

Vanaf Schiedam Centrum zijn er verbindingen met het NS treinsysteem; Amsterdam ligt op minder dan 1 uur en 30 minuten rijden en Den Haag op slechts 30 minuten. Er zijn ook busverbindingen van en naar Den Haag en Delft. Kijk hier voor de actuele vertrektijden.

Faciliteiten terminal

De terminal van Stena Line biedt volop gelegenheid om te wachten op de overtocht. Er is een wachtruimte, informatiebalie, gratis wifi en er zijn toiletten aanwezig. Bovendien kun je gebruikmaken van frisdrankautomaten. Een hapje eten en wat drinken kan in het restaurant.

Het centrum van Hoek van Holland ligt niet ver van de haven. Je kunt hier in een paar minuten naartoe lopen. Als je te voet bent is het dus goed mogelijk om eerst even wat te eten of drinken in de buurt. Bovendien is er een uitgestrekte wandelroute langs de Nieuwe Waterweg, richting zee.

Voor mindervalide reizigers is er assistentie beschikbaar om aan boord te gaan. Als je een handicap, verminderde mobiliteit of andere beperking hebt, moet je Stena Line ten minste 48 uur voor vertrek op de hoogte brengen van je specifieke vereisten door te bellen op 03447 707 070. Verder zijn er faciliteiten om baby’s te verschonen.

Dienstregeling

Stena Line vaart twee keer per dag naar Harwich. Ook vanuit Harwich zijn er twee overtochten naar Nederland. Je hebt keuze uit een dagboot en een nachtboot. Om 14.15 uur (op zondag 13.45 uur) vertrekt de dagboot. Je komt vervolgens ’s avonds aan in Engeland. Als je kiest voor de nachtboot, vertrek je om 22.00 uur. De volgende ochtend meert het schip vroeg aan in Harwich. Het is echter niet nodig om meteen het schip te verlaten. Passagiers kunnen eerst nog ontbijten aan boord. Afhankelijk van wijzigingen in de dienstregeling kunnen de afvaarttijden afwijken. Bekijk altijd de actuele overtochten.

Alle getoonde tijden zijn lokale tijden. In het Verenigd Koninkrijk is het één uur vroeger dan in Nederland.

Hoek van Holland – Harwich

HeenreisVertrekAankomst
Maandag t/m zaterdag14.1519.45
Maandag t/m zaterdag22.006.30
Zondag13.4519.45
Zondag22.006.30

Harwich – Hoek van Holland

TerugreisVertrekAankomst
Maandag t/m zaterdag9.0017.15
Maandag t/m zaterdag23.008.00
Zondag9.0017.15
Zondag23.008.00

Hoe laat moet ik aanwezig zijn?

Het is belangrijk ruim voor de vertrektijd aanwezig te zijn. De check-in sluit namelijk 45 minuten voor de vertrektijd. Andere relevante tijden vind je hieronder:

HeenreisIncheckenBoarden vanaf
Maandag t/m zaterdag12.15 – 13.3012.45
Maandag t/m zaterdag18.45 – 21.1519.00
Zondag12.45 – 13.0012.30
Zondag18.45 – 21.1519.00
TerugreisIncheckenBoarden vanaf
Maandag t/m zaterdag7.00 – 8.157.45
Maandag t/m zaterdag20.00 – 22.1520.30
Zondag7.00 – 8.157.30
Zondag20.00 – 22.1520.30

Alle getoonde tijden zijn lokale tijden. In het Verenigd Koninkrijk is het één uur vroeger dan in Nederland.

Tarieven

De tarieven voor overtochten tussen Hoek van Holland en Harwich zijn afhankelijk van de beschikbaarheid, de reisperiode en de keuze voor aanvullende opties. Zo kun je ervoor kiezen een hut te boeken, maar dit is niet verplicht op de dagboot. Voor de nachtboot moet je dus wel een hut reserveren. Er is keuze uit verschillende type hutten, bijvoorbeeld met uitzicht op zee of een met stapelbedden. Daarnaast kun je ervoor kiezen om vooraf ontbijt, lunch of diner te reserveren. Voor het meenemen van voertuigen worden aanvullende tarieven gerekend.

De basisprijs voor een enkele reis begint bij grofweg €70. Dit is dus zonder aanvullingen. Een andere factoren die de prijs bepaalt is het gekozen tarieftype. Er zijn 3 hoofdtarieftypes: Economy, Flexi en Premium. De tarieven bepalen welke voorwaarden voor het wijzigen van de boeking er gelden.

Check de tarieven die voor jou van toepassing zijn op de boekingspagina.

Ticket boeken

Het boeken van een ticket kan via de website van Stena Line. Je kunt kiezen voor een enkele reis en een retourticket. Mocht je de reisdatum of de vertrektijd willen wijzigen, dan moet je afhankelijk van het tarieftype wijzigingskosten betalen. Op deze pagina koop je een ticket.

Bagage en huisdieren

Als je met de auto reist, is er geen limiet aan de hoeveelheid bagage die je in je voertuig mag meenemen. Reizigers die te voet aan boord gaan mogen naast handbagage twee stuks bagage meenemen met een gewicht tot 20 kg. Handbagage mag niet groter zijn dan 60 x 50 x 40 cm. Grotere bagage moet worden ingecheckt voordat je aan boord gaat. Je bagage wordt opgeborgen tijdens de afvaart en kan bij aankomst in de terminal worden opgehaald. Tijdens de overtocht heb je dan geen toegang tot je bagage. Haal dus al je benodigde items voor het inchecken uit de bagage.

Om van deze service gebruik te maken plaats je tijdens het inchecken de bagage die groter is dan handbagage op de carrousel, zoals aangegeven door het incheck-personeel. Bij aankomst in Harwich wordt de bagage in het terminalgebouw op een carrousel of bagagekarretje geplaatst om te worden opgehaald.

Huisdieren mogen ook mee aan boord. Het is echter wel nodig een kennel te boeken. Geadviseerd wordt deze vooraf te boeken, gezien de beschikbaarheid. Ook kun je de hond in de auto laten, zijn er huisdiervriendelijke hutten te reserveren en kun je je huisdier in een veilige reistas plaatsen binnen het aangewezen gebied aan boord. Er gelden voor het aan boord nemen van huisdieren echter regels met betrekking tot inentingen en registratie. Raadpleeg voor meer informatie deze pagina.

Huisdieren zijn niet toegestaan in openbare ruimtes aan boord, tenzij het hulphonden zijn. Geleide-, gehoor- en autisme hulphonden mogen gratis reizen en hebben volledige toegang tot de passagierszones.

Verblijf aan boord

Aan boord is voor ieder wat wils, of je er nu voor kiest om uit te rusten, te werken of je te vermaken. Er zijn privéhutten en -suites beschikbaar, die beschikken over comfortabele bedden, tv en een badkamer met douche. Je kunt gebruik maken van de verschillende eet- en drinkgelegenheden aan boord of plaatsnemen in de Stena Plus Lounge. Drink bijvoorbeeld een biertje, een glas wijn of een cocktail in de centrale bar of een kopje koffie in het Coffee House. Verder is er gratis wifi, een bioscoop en een Duty Free Shop.

Aan boord zijn liften aanwezig die je van en naar de passagiersdekken brengen. Voor kinderen is er een speelhoek met spelletjes te vinden. De buitendekken zijn ook toegankelijk voor passagiers.

Roken aan boord van de schepen is net als in de terminals niet toegestaan.

Kijk voor specifieke informatie over de faciliteiten aan boord op de veerboten van deze route hieronder.

Vaartijd

De vaartijd naar Harwich bedraagt ongeveer 6 uur en 30 minuten.

Veerboten op de route

Op de route heb je de keuze uit de twee ropaxferries: Stena Britannica en Stena Hollandica.

Aankomst in Harwich

Na aankomst in Harwich kun je je reis vervolgen met het openbaar vervoer of je eigen vervoer. De terminal is direct naast het treinstation Harwich International gelegen. Vanuit hier vertrekt een directe trein naar Londen, station Liverpool Street. Boek je treintickets naar Londen eenvoudig vooraf. Voor alle aankopen van tickets zijn in de haven geautomatiseerde ticketmachines beschikbaar die contant geld en creditcards aannemen.

Lokale bussen rijden naar Colchester en Clacton en naar de omliggende gebieden van Harwich, Port en Dovercourt. Er zijn ook minder frequente plattelandsdiensten. Er is een busdienstregeling beschikbaar vanuit First Eastern.

Terugreis

De terugreis plannen is zeker in de drukke maanden niet onverstandig, maar het is natuurlijk ook een optie om op een andere manier terug te reizen naar Nederland. Boek vooraf een ticket via de website van Stena Line.

De faciliteiten in de terminal zijn vergelijkbaar met die in Hoek van Holland.

Andere routes

Op de routekaart vind je andere veerbootverbindingen in en vanuit Nederland.