Rotterdam – Hull

Vanuit Rotterdam Europoort vertrekt de veerboot naar Hull, in Engeland. P&O Ferries verzorgt deze veerdienst. In ongeveer 12 uur vaar je naar de overkant. Op deze pagina vind je alles wat je moet weten voor je reis naar Hull:

1 afvaart/dag – 12 uur. De volgende soort dienst wordt aangeboden voor:

motorvoertuigenvoetpassagiers

Waar vertrekt de veerboot?

De veerboot naar Hull vertrekt vanuit de Europoort in het havengebied van Rotterdam. Hier vind je de terminal van P&O Ferries. Deze is goed te bereiken met de auto, maar er is geen openbaar vervoer naar de terminal beschikbaar. Wel wordt er voor passagiers een busverbinding met het centrum van de stad aangeboden.

Bereikbaarheid terminal

Auto

De veerbootterminal van Europoort bevindt zich op 38 km van het centrum van Rotterdam. Bij de ring rond Rotterdam volg je de borden ‘Europoort’. Wanneer je in de Europoort bent aangekomen volg je de borden ‘Engeland’ en ‘P&O Ferries’. Om de terminal met de auto te bereiken kun je het volgende adres invoeren in je routeplanner: Luxemburgweg, 3198 LG Europoort. Het havennummer is 5805.

Parkeren

Er is gratis parkeergelegenheid bij de haven.

Bustransfer

Er is geen openbaar vervoer van of naar de terminal in Europoort. Wel kun je gebruik maken van een bustransfer. Deze kun je van tevoren boeken. Bustransfers zijn beschikbaar vanuit Amsterdam en Rotterdam. De bushalte in Amsterdam is ALOHA Bowling Centre, De Ruijterkade 151 (achter het Centraal Station) en voor Rotterdam is de halte Conradstraat, net naast Rotterdam Centraal Station. De bus vertrekt om 17.00 uur in Amsterdam en om 18.00 uur in Rotterdam. Een kaartje kost ongeveer €7,- voor een enkele reis.

De bussen vertrekken om 8.30 uur (ma-vr) en 9.45 uur (za-zo) na aankomst terug in Nederland vanuit de haven richting Amsterdam en Rotterdam.

Faciliteiten terminal

De terminal van P&O Ferries biedt gelegenheid om te wachten op de overtocht. Er is een wachtruimte, informatiebalie, gratis wifi en er zijn toiletten aanwezig. Bovendien kun je gebruik maken van frisdrankautomaten.

Honden kunnen in de frisse lucht uitgelaten worden in een speciaal gedeelte op het terrein. Handig voordat ze mee aan boord gaan. Voor actieve huisdieren zijn er een paar hindernisbanen waar ze hun energie kwijt kunnen.

Dienstregeling

P&O Ferries vaart eenmaal per dag, het hele jaar rond, een overtocht uit van Rotterdam naar Hull. Gelijktijdig vertrekt in tegengestelde richting een ferry van Hull naar Rotterdam. Om 21.00 uur (op zondag om 20.30 uur) vertrekt de boot. Vervolgens kom je de volgende ochtend aan in Engeland. Afhankelijk van wijzigingen in de dienstregeling kunnen de afvaarttijden afwijken. Bekijk altijd de actuele overtochten.

Alle getoonde tijden zijn lokale tijden. In het Verenigd Koninkrijk is het één uur eerder dan in Nederland.

Rotterdam – Hull

HeenreisVertrekAankomst
Maandag t/m zaterdag21.007.30
Zondag20.308.00

Hull – Rotterdam

TerugreisVertrekAankomst
Maandag t/m vrijdag20.308.45
Zaterdag en zondag20.309.00

Hoe laat moet ik aanwezig zijn?

Het is belangrijk ruim voor de vertrektijd aanwezig te zijn. De check-in sluit namelijk 90 minuten voor de vertrektijd. Passagiers die te voet zijn kunnen om 17.00 uur aan boord.

HeenreisIncheckenBoarden vanaf
Maandag t/m zaterdag15.00-19.3017.00
Zondag15.00-19.0017.00
TerugreisIncheckenBoarden vanaf
Maandag t/m vrijdag15.00-19.0017.00
Zaterdag en zondag15.00-19.0017.00

Alle getoonde tijden zijn lokale tijden. In het Verenigd Koninkrijk is het één uur eerder dan in Nederland.

Tarieven

De tarieven voor overtochten zijn afhankelijk van de beschikbaarheid, de reisperiode en de keuze voor aanvullende opties. Zo kun je ervoor kiezen om vooraf ontbijt of diner te reserveren in het buffetrestaurant of in het à la carte restaurant. Er is daarnaast keuze uit verschillende type hutten om in te overnachten, bijvoorbeeld met uitzicht op zee of een met stapelbedden. Voor het meenemen van voertuigen worden aanvullende tarieven gerekend.

Passagiers die ouder dan 16 zijn, moeten een ticket voor een volwassene kopen. Jongeren van 16 en 17 jaar kunnen zonder begeleiding reizen als ze schriftelijke toestemming hebben van een ouder of voogd. Kinderen jonger dan 16 jaar moeten vergezeld worden door een verantwoordelijke volwassene van 18 jaar of ouder. Tijdens het verblijf op het schip moeten kinderen bij hun ouder(s) of voogd blijven. Kinderen jonger dan 4 jaar mogen gratis reizen, maar ze moeten wel bij het boeken als passagier worden opgegeven. Er kunnen kosten van toepassing zijn voor minicruise-boekingen.

De prijs van het ticket wordt betaald door het gekozen tarieftype. Er zijn 3 hoofdtarieftypes: Saver, Standard en Premier. De tarieven bepalen ook welke voorwaarden voor het wijzigen van de boeking er gelden.

Check de tarieven die voor jou van toepassing zijn op de boekingspagina.

Ticket boeken

Het boeken van een ticket kan via de website van P&O Ferries. Je kunt kiezen voor een enkele reis en een retourticket. Bovendien is een populaire optie om een minicruise te boeken. Dit is een driedaagse cruise waarin je iets meer dan een halve dag verblijft in Hull, York of Leeds. Ideaal voor een stedentrip in het weekend dus. Mocht je de reisdatum of de vertrektijd willen wijzigen, dan moet je afhankelijk van het tarieftype wijzigingskosten betalen. Op deze pagina koop je een ticket.

Bagage en huisdieren

Huisdieren mogen ook mee aan boord. Het is echter wel nodig een kennel te boeken. Je kunt je huisdier tijdens de reis bezoeken als je dit overlegt met een medewerker bij de receptie aan boord. Geadviseerd wordt om de kennel gezien de beschikbaarheid vooraf te boeken. Er gelden voor het aan boord nemen van huisdieren ook regels met betrekking tot inentingen en registratie. Raadpleeg voor meer informatie deze pagina.

Er gelden geen regels omtrent bagage.

Verblijf aan boord

Aan boord van de veerboten is voor ieder wat wils. Van eten tot winkelen en entertainment, je zult keuze te over hebben tijdens de reis over de Noordzee. Of je nu op zoek bent naar lekker eten, eenvoudige zelfbediening, gewoon een koffiepauze of een alcoholisch drankje, je vindt het in één van de horecavoorzieningen. De schepen hebben vijf barren, twee bioscoopschermen, een casino, een duty free shop en een ruimte met videospelletjes. Er is ook een speciale stilteruimte en gratis wifi. Als je op zoek bent naar iets om de kinderen te vermaken, zet ze dan af in de speelruimte. De buitendekken zijn ook toegankelijk voor passagiers.

Aan boord zijn liften aanwezig die je van en naar de passagiersdekken brengen. Bij het maken van de boeking kun je aangeven of je speciale assistentie nodig hebt. Indien het nodig wordt geacht kan de begeleider gratis mee reizen. Verder zijn er voorzieningen om baby’s te verschonen aanwezig op de schepen.

Roken aan boord van de schepen is net als in (en nabij) de terminals niet toegestaan.

Kijk voor specifieke informatie over de faciliteiten aan boord op de veerboten van deze route hieronder.

Vaartijd

De vaartijd naar Hull bedraagt ongeveer 12 uur.

Veerboten op de route

Op de route heb je de keuze uit de twee veerboten Pride of Hull en Pride of Rotterdam.

Aankomst in Hull

Vanaf de terminal in de ferryhaven vertrekt een of meerdere bussen richting het centrum van Hull. De busrit duurt zo’n 20 minuten. Je stapt uit op het busstation dat naast het treinstation van de stad ligt.

Het treinstation van Hull heeft goede verbindingen met o.a. Londen, het noorden van Engeland en zelfs met Schotland. Het station ligt op minder dan 10 minuten rijden met de auto vanuit de haven. Een taxi vanaf het station kost ongeveer €10 á €15.

Als je met de auto reist en het terminal terrein hebt verlaten, volg dan de A63 en de M62 om noordwaarts te rijden naar Newcastle en verder naar Schotland, of volg de A63 en de A15 richting het zuiden richting de hoofdstad. Als je naar het westen gaat, kun je ook binnen een paar uur de noordelijke steden bereiken, zoals York, Leeds, Sheffield en Manchester.

Terugreis

De terugreis plannen is zeker in de drukke maanden niet onverstandig, maar het is natuurlijk ook een optie om op een andere manier terug te reizen naar Nederland. Boek vooraf een ticket via de website van P&O Ferries.

De faciliteiten in de terminal zijn vergelijkbaar met die in Rotterdam.

Andere routes

Op de routekaart vind je andere veerbootverbindingen in en vanuit Nederland.