Vlissingen – Breskens

Vanuit Vlissingen vertrekt de veerboot naar Breskens. Westerschelde Ferry verzorgt deze veerdienst. In iets minder dan 25 minuten vaar je naar de overkant. Hieronder vind je alles wat je moet weten voor je reis naar Breskens:

Westerschelde Ferry

10+ afvaarten/dag – 23 min. De volgende soort dienst wordt aangeboden voor:

(brom)fietsen –voetgangers

Waar vertrekt de veerboot?

De veerboot naar Breskens vertrekt vanuit de veerhaven in Vlissingen. De vertrekterminal is goed bereikbaar met zowel de auto, fiets als het openbaar vervoer. Het is niet mogelijk de auto mee te nemen aan boord van de veerboot.

Bereikbaarheid terminal

Auto en parkeren

Indien je met de auto naar de haven komt kun je het volgende adres invoeren in het navigatiesysteem: Westerhavenweg 2a, 4382 NM Vlissingen. Er zijn voldoende gratis parkeergelegenheden in de buurt van de haven, maar deze zijn geen onderdeel van het terminalterrein van Westerschelde Ferry.

Openbaar vervoer

De veerhaven is met openbaar vervoer goed te bereiken. Vlak naast de terminal vind je het NS-station van Vlissingen. Bovendien is het slechts enkele minuten lopen vanaf het busstation. Handig om te weten: de boot wacht standaard bij een vertraagde trein tot 5 minuten na de afvaarttijd in de dienstregeling. Bij de laatste afvaart van de dag wordt zelfs tot 15 minuten gewacht.

Fietsers en voetgangers

Het is ook goed mogelijk om te voet vanuit het centrum van Vlissingen naar de vertrekterminal te gaan. De afstand is zo’n 2,3 kilometer waardoor je in minder dan een half uur de afstand bewandeld. Wie wandelen te ver vindt kan gebruik maken van een Connexxion-bus en de Zonnetrein Zeeland. Hiervoor zijn combitickets verkrijgbaar (bus of Zonnetrein + boot).

Bij de terminal (en aan boord) zijn laadpalen voor elektrische fietsen beschikbaar. Bovendien is er een fietsreparatiekoffer te gebruiken in het geval van bijvoorbeeld een lekke band.

Faciliteiten terminal

In de terminal is voldoende gelegenheid om even te wachten op de overtocht. Er zijn zitplaatsen, loketten, gratis wifi en toiletten aanwezig. Bovendien kun je gebruikmaken van frisdrankautomaten. Het is ook mogelijk om wat te eten of drinken bij cafetaria Koko in het terminalgebouw. Hierbij bevindt zich ook een buitenterras. Je kunt hier dagelijks terecht van 10.00 tot 19.00 uur.

In de terminals zijn (net als aan boord) ook voorzieningen voor het verschonen van baby’s aanwezig.

Dienstregeling

De veerdienst wordt het jaar rond uitgevoerd. Dagelijks is er een ruim aantal mogelijkheden om de overtocht te maken; er gaan in het hoogseizoen tot wel 25 afvaarten per dag in beide richtingen. Dagelijkse zijn er meerdere afvaarten door de veerdienst. Vanuit Vlissingen vertrekt de eerste veerboot om 5.48 uur op werkdagen en om 7.48 uur in het weekend. *De hieronder vermelde weekendtijden gelden ook op feestdagen. Er kunnen afhankelijk van omstandigheden wijzigingen in de basisdienstregeling zijn, check daarom de actuele vertrektijden.

Vlissingen – Breskens

TerugreisLaagseizoenHoogseizoen
Eerste veerdienst (ma-vr)5.485.48
Aantal afvaarten per dag1925
Laatste veerdienst (ma-vr)21.4821.48
Eerste veerdienst (za, zo)*7.487.48
Aantal afvaarten per dag1423
Laatste veerdienst (za, zo)*20.4821.48

Breskens – Vlissingen

HeenreisLaagseizoenHoogseizoen
Eerste veerdienst (ma-vr)6.186.18
Aantal afvaarten per dag1925
Laatste veerdienst (ma-vr)22.1822.18
Eerste veerdienst (za, zo)*8.188.18
Aantal afvaarten per dag1423
Laatste veerdienst (za, zo)*21.1822.18

Hoe laat moet ik aanwezig zijn?

Het is aan te raden om minimaal 10 minuten voor vertrek aanwezig te zijn.

Tarieven

Vind hier de huidige tarieven voor voetgangers en (brom)fietsers. Voor het reizen in groepen vanaf 10 personen wordt een korting berekend. Kinderen tot en met 3 jaar mogen gratis mee. Van 4 tot en met 11 jaar geldt een leeftijdskorting.

Passagiers in een scootmobiel kunnen mee voor het tarief van een passagier met fiets. Passagiers die gebonden zijn aan een rolstoel kunnen mee voor het tarief van een voetganger. Als reizigers zeker willen zijn van een plek aan boord, kunnen ze voor €0,50 per ticket per afvaart een plek reserveren. Het is niet nodig, maar zeker in de zomerperiode kan het handig zijn.

Ticket boeken

Er zijn verschillende mogelijkheden om een ticket te boeken voor de overtocht. Het is niet nodig maar wel mogelijk om een plaats te reserveren voor een specifieke afvaart. Zeker in de zomerperiode wordt dit aangeraden. Indien je een retourticket boekt geldt deze voor dezelfde dag. Als de heen- en terugreis op verschillende dagen zijn koop je twee enkele reizen.

Zie hieronder de mogelijkheden om een kaartje te kopen.

Online

De eenvoudigste manier om een ticket te kopen is via de website van Westerschelde Ferry. Op deze pagina koop je een kaartje. Via deze pagina kun je je reis eventueel ook omboeken, tot een uur voor vertrek.

Loket

Het is ook mogelijk een kaartje te kopen aan het loket. Hiervoor betaal je een toeslag van €0,50. Reserveren is niet mogelijk bij aankoop van een ticket in de terminal. Contant betalen is alleen hier mogelijk.

Kaartautomaat

Zowel in de terminal in Vlissingen als Breskens staan kaartautomaten waar je tickets kunt kopen. Reserveren is niet mogelijk bij aankoop van een ticket via de kaartautomaat.

Bagage en huisdieren

Bagage mag kosteloos mee aan boord. Dit geldt ook voor honden als ze kort zijn aangelijnd.

Verblijf aan boord

Aan boord van de veerdienst is genoeg gelegenheid om te genieten van het uitzicht over de Westerschelde. Op het buitendek achterop is de mogelijkheid om te zonnen, binnen bevinden zich zitplaatsen in vliegtuigopstelling. Aan boord zijn ook toiletten beschikbaar. Bovendien zijn er voorzieningen voor het verschonen van baby’s. Het is niet mogelijk om aan boord eten of drinken te kopen.

Er is geen lift aanwezig aan boord van de schepen. Voor rolstoelen, kinderwagens etc. zijn er benedendeks plaatsen met uitzicht beschikbaar. Daarnaast is hier ook een toilet aanwezig. Voor elektrische fietsen zijn er laadpalen beschikbaar. Het is niet mogelijk een brommobiel mee te nemen aan boord.

Roken aan boord van de schepen is net als in (en nabij) de terminals niet toegestaan.

Kijk voor specifieke informatie over de faciliteiten aan boord op de veerboten van deze route hieronder.

Vaartijd

De vaartijd naar Breskens bedraagt 23 minuten.

Veerboten op de route

Op de route worden twee veerboten ingezet: de Prins Willem-Alexander en de Prinses Máxima.

Aankomst in Breskens

De boot komt op een goed bereikbare plek aan. Vanuit de aankomstterminal is het slechts enkele minuten lopen naar het busstation. En binnen 5 minuten lopen sta je op het strand. De veerhaven ligt op ongeveer een kilometer van het centrum van Breskens. Hier kun je in een kwartier naartoe wandelen.

Aansluitende busverbindingen kun je hier plannen.

Terugreis

De terugreis plannen is zeker in de drukke zomermaanden verstandig. Het is mogelijk om in de vertrekterminal van Breskens een ticket te kopen, maar de meeste passagiers hebben een retourticket (op dezelfde dag geldig) vanuit Vlissingen geboekt en kunnen hiermee meteen aan boord. Indien de heenreis eerder dan de dag van de terugreis was, is een ticket voor een enkele reis nodig.

In de veerhaven van Breskens is een overdekte wachtruimte waar je beschut kunt wachten op de veerboot. Er zijn drankautomaten, toiletten en verschoningsvoorzieningen voor baby’s beschikbaar.

Andere routes

Op de routekaart vind je andere veerbootverbindingen in en vanuit Nederland.